KompanijeZlatni pokrovitelj 

Ericsson
Delatnost: Kompanija Ericsson je pokretačka snaga za umreženo društvo – globalni lider u komunikacionim tehnologijama i uslugama. Naša dugoročna saradnja sa svim većim telekomunikacionim operaterima na svetu, omogućuje ljudima, kompanijama i organizacijama da ispune svoj potencijal i stvore održivu budućnost.
Naši servisi, softverska rešenja i infrastruktura, posebno u mobilnim, širokopojasnim, kao i cloud rešenjima, pružaju mogućnost za industriju telekomunikacija, kao i druge sektore, da obezbede bolje poslovanje, povećaju efikasnost, unaprede korisničko iskustvo i iskoriste nove mogućnosti.
Uža specijalnost: Mi održavamo mreže koja povezuje više od 2,5 milijardi pretplatnika. Četrdeset procenata mobilnog saobraćaja u svetu odvija se kroz mreže koje koriste opremu i rešenja kompanije Ericsson. Naše investicije u istraživanja i razvoj govore u prilog tome da su naša rešenja, kao i naši klijente, za nas uvek na prvom mestu.
Poslovanje sa inostranstvom: Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 115.000 ljudi.
Broj zaposlenih: 112
Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem: 89%
Dodatne informacije o kompaniji: Kompanija Ericsson posluje 20 godina na tržištu Srbije i za to vreme je uvela prvu mobilnu mrežu u Srbiji 1995. godine, a za njom je usledila implementacija prve 2G/GSM mreže 1996. godine, prve 3G mreže 2005. godine i prvih Managed servisa 2013. Ove godine je Ericsson CBiO rešenje – najnovije rešenje za tarifiranje i naplatu - imalo evropsku premijeru u Srbiji. Ericsson. Takođe, regionalni Business Support Solutions centar za softversku podršku poslovnim sistemima nalazi se u Srbiji.
Internet adresa: www.ericsson.com
E-mail adresa:
Adresa: Milentija Popovića 5/V, 11000 Beograd, Srbija
Telefon / Fax: 011 20 13 700 / 011 20 13 787
Ostale informacije
Potreban obrazovni profil: Studenti Elektrotehničkih fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka, Matematičkih i Računarskih fakulteta, vezano za IT/ telekomunikacije
Zahtevani broj godina studija: 4+
Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine: Unix sistem administracija
Poznavanje baza podataka (npr. Oracle, MySQL)
Poznavanja IP networking, IP routing i IP security
Poznavanje vrb aplikacija i ICT arhitekture
Poznavanje programskih jezika i/ili skript jezika (npr. Java, php, C++, Perl)
Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika: Odlično poznavanje engleskog jezika.