KompanijeBronzani pokrovitelj 

MIKA PROJEKT SERVIS
Delatnost: Osnovna delatnost firme je razvoj kompletnih rešenja u industrijskoj automatizaciji (PLC, HMI itd.). Ceo proces obuhvata projektovanje, izradu i testiranje elektro opreme, programiranje PLC, SCADA i MES sistema, montažu i puštanje u rad, kao i naknadnu podršku klijentima.
Uža specijalnost: Specijalizovani smo za automatizaciju u metalskoj industriji. Poslednjih godina, proširili smo oblast poslovanja razvojem simulacija i 3D modela mašina, što nam pruža mogućnost da potpuno testiramo PLC i HMI softver, kao i da pružimo kvalitetnu obuku korisnika pre puštanja mašina u rad.
Poslovanje sa inostranstvom: Aktivno sarađujemo sa velikim evropskim proizvođačima mašinske opreme, pretežno u Nemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Švajcarskoj i Belgiji. Većina naših projekata obuhvata i puštanje postrojenja u rad, najčešće u inostranstvu. Obišli smo sve kontinente osim Australije (tamo smo samo poslali naš softver).
Broj zaposlenih: 50
Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem: 95
Dodatne informacije o kompaniji: Kompanija MIKA Projekt Servis je osnovana 2008. godine kao ćerka firma kompanije MIKA Engineering GmbH, sa sedištem u Luksemburgu, sa ciljem proširenja angažovanja firme na lokalnom tržištu. Do sada smo završili više od 500 projekata u preko 50 zemalja širom sveta, u saradnji sa našim inostranim partnerima.
Internet adresa: www.mika.rs, www.mika.lu
E-mail adresa: srb@mika.lu
Adresa: Svetog Save 12, Beograd; Lovačka 61, Dobanovci
Telefon / Fax: 011 4427800
Ostale informacije
Potreban obrazovni profil: Elektrotehnički fakultet. Pre svega smerovi Energetski pretvarači i pogoni, Signali i sistemi, ali i drugi.
Zahtevani broj godina studija: 4
Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine: Timski rad, organizovanost. Poželjna vozačka dozvola.
Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika: Poznavanje engleskog jezika je neophodno zbog aktivne saradnje sa inostranim partnerima. Poznavanje bilo kog drugog stranog jezika može vam samo dati prednost.
Radno iskustvo: Poželjno, ali nije neophodno. Rad na fakultetskim projektima iz oblasti automatizacije, kao i stručna praksa mogu biti od koristi.
Prakse u ponudi: Mogućnost plaćene prakse sa opcijom zasnivanja radnog odnosa.